Trends & inspiratie


Klaar voor het nieuwe jaar!  Wij helpen je inspireren met de nieuwste woontrends van 2021. De kussens van Dutch Decor zijn eindeloos te combineren.  Er is voor iedere woonstijl een perfecte combinatie mogelijk. De Essentials collectie bestaat uit 16 kleuren basic items. Deze items zijn gemakkelijk te combineren met de trendcollecties van Dutch Decor. Hiermee wordt ingespeeld op de laatste woontrends van nu!

Gezellige & inspirerende thuiswerkplek

Werk jij ook al sinds maart regelmatig thuis? Je bent zeker niet de enige. Vanaf maart zijn we als Nederlanders massaal thuis gaan werken en hierdoor is onze thuiswerkplek steeds belangrijker geworden.

Creëer een ontspannen plek om thuis te werken door het gebruik van rustige tinten, zoals Jadeite, Muted clay en Pumice stone. Thuiswerken wordt in 2021 nog belangrijker.

Geef je thuiswerkplek daarom wat extra aandacht met de sierkussens van Dutch Decor. Zorg daarnaast voor voldoende (dag)licht. Zo creëer jij een fijne plek om thuis te werken of te studeren. Tot slot: planten doen het ook erg goed in de ruimte waar je gaat werken. Ze stralen rust, natuur en kalmte uit.

Waarom je nooit genoeg kussens hebt?


Door een aantal kussens te vervangen of te gaan voor een totaal ander sierkussen, lijkt je woonkamer als nieuw. Met een aanpassing aan je accessoires, zoals een sierkussen, hoeft er geen verfkwast aan te pas te komen. Wij helpen je graag inspireren hoe jij je bank of bed in een handomdraai een nieuwe look geeft! Maar wat is nu de juiste combinatie?

We kunnen een onderscheid maken tussen drie soorten kussens, namelijk het volgende: kussens met textuur, met een print of patroon en kussens met een andere vorm dan standaard vierkant. Wist je dat de meest gangbare maat sierkussen 45x45 cm is? Het toevoegen van een rond formaat van 40cm, zoals sierkussen Olly, creëert dan een speelse look. Wanneer je deze drie soorten kussens met elkaar combineert op de bank of op bed, rekening houdend met een terugkerende kleur & stijl, dan heb jij de perfecte match. 

Textuur

Wat zijn kussens met textuur? Bij kussens met een textuur of structuur moet je denken aan velours, linnen, katoen, grof gebreid, leer, imitatiebont en nog veel meer. Het is eigenlijk alles wat anders aanvoelt dan een gladde stof. Laat vooral de textuur spreken in het kussen.

Print & patroon

Nu we het kussen met textuur hebben uitgezocht gaan we opzoek naar het perfecte kussen met de juiste print. Ben niet te voorzichtig. Het combineren van verschillende printjes geeft juist een speelse look. Let hierbij wel op dat je afwisselt met kleine en grote patronen. Anders wordt het snel rommelig voor het oog. Bovendien is er genoeg keuze uit verschillende patronen, zoals: stippen, strepen, bloemen, aztec, dierenprints en geometrische patronen. 

Vormen

Een standaard kussen is vierkant. Maar er zijn tegenwoordig ook allerlei ovale, ronde en rechthoekige kussens. Om een mooie mix & match te maken kun je uiteraard ook voor een vierkant kussen gaan, maar kies dan voor een uitgesproken afwijkend formaat zoals 70x70 cm of juist een kleiner formaat, zoals de 30x50 cm. Door af te wisselen met verschillende vormen creëer je een speelse look op jouw bank of bed.