Pakket afhalen in een GLS PakketShop 

U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw pakket bij een PakketShop te laten bezorgen. Bent u overdag vaak niet thuis? Laat je bestelling dan bezorgen bij een PakketShop bij u in de buurt. Dan kunt u het pakket ophalen wanneer het u het beste uitkomt en hoeft u er dus niet voor thuis te blijven.

 

Wat is GLS PakketShop?

GLS Netherlands heeft een netwerk van meer dan 620 PakketShops, daar kunt u uw pakketten laten bezorgen om ze vervolgens op een door u gewenst moment af te halen. Natuurlijk kunt u er ook zelf pakketten ter verzending aanbieden.

Een GLS PakketShop is dus een verzend- en afhaalpunt voor pakketten. De PakketShops zijn in allerlei soorten winkels gevestigd (shop-in-shop-systeem), waardoor klanten doorgaans heel snel worden geholpen. Een GLS PakketShop kan een supermarkt in de buurt zijn, maar bijvoorbeeld ook een dierenwinkel of boekhandel.

In heel Nederland zijn meer dan 600 GLS PakketShops waar ontvangers pakketten kunnen afhalen. Elke Pakketshop heeft ruime openingstijden en er is tijdens opening altijd iemand aanwezig die u kan helpen, zodat u het beste moment kunt bepalen om uw pakket op te halen. De meeste van deze pakketafhaalpunten zijn op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 geopend. Veel winkels met een PakketShop gaan eerder open of blijven 's avonds langer open.

 

 

Hoe kan ik mij pakket ophalen?

Tijdens het bestellen van uw order kunt u in het winkelmandje kiezen voor afhalen in een GLS PakketShop. Nadat wij uw bestelling hebben overgedragen aan GLS ontvangt u van hen een e-mail waarna u de PakketShop bij u in de buurt kunt selecteren.

Nadat het pakket bij de gekozen PakketShop is aangekomen, stelt GLS u per SMS/e-mail op de hoogte. Vervolgens kan het pakket binnen vijf werkdagen worden afgehaald. Afhalen van een pakket kan uitsluitend met een geldige legitimatie zoals bijvoorbeeld een geldig paspoort, rijbewijs of een geldige identiteitskaart.

 

 

Waar vind ik een GLS PakketShop?

DPD heeft een uitgebreid netwerk van PakketShops in de Benelux. In Nederland zijn er ruim 600 shops. Ontdek de dichtstbijzijnde PakketShop op de GLS website. Hier vind je ook meer informatie over de locaties en openingstijden van de PakketShops.

 

 

Wat kost het verzenden naar een Pickup?

Voor het versturen naar een Pickup parcelshop van DPD rekenen wij hetzelfde tarief als verzending naar uw huisadres. Binnen Nederlands en België is verzending gratis.

 

 

Kan ik mijn pakket volgen?

Ja, nadat we uw bestelling verzonden hebben ontvangt u van ons een email met daarin het pakketnummer. Met dit nummer kunt u online de levering van uw pakket volgen. Nadat het pakket is geleverd in de Pickup parcelshop ontvangt u een emailbevestiging hiervan.

 

 

Hoe lang wordt mijn pakket in een PakketShop bewaard?

In een GLS PakketShop wordt uw pakket vijf kalenderdagen bewaard. Als het dan niet opgehaald is, stuurt GLS het pakket automatisch terug naar ons.

 

 

 

 

download
 

De voordelen van PakketShop op een rij:

  • U bepaalt waar en wanneer u uw pakket ophaalt
  • U hoeft niet thuis te wachten op de bezorger
  • Er is altijd een PakketShop bij u in de buurt
  • De PakketShops hebben ruime openingstijden